Kies jouw land om meer informatie te krijgen
over de beschikbare producten in jouw land

Europa
Zuid Amerika
Azië / Australië / Africa

De vertrouwde keuze

chesty symptoms banner1
chesty symptoms banner2
chesty symptoms banner3
monsters banner
Je vertrouwde keuze bij
hoest en verkoudheid.

Hoesten met slijm

Als we verkouden zijn, kunnen we last hebben van een nare hoest die met slijm gepaard gaat of juist van een droge kriebelhoest. Hoesten met slijm wordt ook wel vastzittende hoest of natte of productieve hoest genoemd, waarmee het ophoesten van slijm wordt bedoeld. Terwijl droge hoest vaak wordt beschreven als niet kunnen stoppen met hoesten of als prikkelhoest. Om een juiste behandeling bij hoest te kunnen kiezen, moet je weten van welk type hoest je last hebt.

Wat is vastzittende hoest?

We hebben allemaal wel eens te maken gehad met vastzittende hoest, bij onszelf of bij iemand in het gezin, tijdens een periode van verkoudheid. Deze lastige hoest met slijm kan ons in onze dagelijke activiteiten belemmeren, dus willen we een optimale oplossing om ons en onze dierbaren er weer bovenop te helpen. Iets dat we kennen en vertrouwen.

Wat zijn de symptomen van een vastzittende, productieve hoest met slijm?

De volgende symptomen zijn kenmerkend voor een vastzittende hoest met slijm:

  • Je borst voelt strak, zwaar en verstopt, met name in de ochtend
  • Het kost moeite om het slijm op te hoesten
  • Je hebt een zware ademhaling
  • Er klinkt een reutelend geluid, vooral bij het inademen en hoesten

Een vastzittende hoest kan 1 tot 3 weken duren.

De hier beschreven symptomen zijn anders dan de symptomen van droge hoest (met een aanhoudende prikkel of drang om te hoesten en/of een irritante kriebel in de keel). Omdat er verschillende soorten hoest bestaan is het belangrijk dat je een juiste remedie kiest die je zo goed mogelijk helpt bij het aanpakken van je hoest.

Wat is de oorzaak van vastzittende hoest?

Vastzittende hoest of een hoest met slijm is vaak het gevolg van een infectie met een verkoudheidsvirus in de bovenste luchtwegen. Deze infectie zorgt ervoor dat het slijmvlies in de luchtwegen ontstoken raakt en dik, kleverig slijm produceert. Meestal ervaren we dit als te veel slijm in de longen en luchtwegen dat niet kan worden afgevoerd via de normale weg (mucociliaire klaring, oftewel afvoer van slijm via trilhaartjes). Hoesten is een deel van het zelfherstellende lichaamsproces om dit slijm weg te krijgen. Dit proces kan met geneesmiddelen of medisch hulmiddelen worden ondersteund.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in