Kies jouw land om meer informatie te krijgen
over de beschikbare producten in jouw land

Europa
Zuid Amerika
Azië / Australië / Africa

De vertrouwde keuze

dry symptoms banner1
dry symptoms banner2
dry symptoms banner3
monsters banner
Je vertrouwde keuze bij
hoest en verkoudheid.

Droge hoest

Als we verkouden zijn kunnen we vaak last hebben van nare hoest die soms met slijm gepaard gaat en soms juist een droge kriebelhoest is. Droge hoest kennen we als een hardnekkige kriebelhoest, een prikkelende hoest of een hoest waar we vooral 's nachts last van hebben, terwijl vastzittende hoest juist bekend staat als een slijm- of productieve hoest. Om de hoest het best te kunnen behandelen, is het belangrijk dat je weet welke soort hoest je hebt voordat je begint met de behandeling.

Wat is droge hoest?

We hebben allemaal weleens te maken gehad met een droge hoest, bij onszelf of bij iemand in het gezin, tijdens een periode van verkoudheid.

Deze lastige kriebelhoest kan ons in onze dagelijkse activiteiten belemmeren en bezorgt ons slapeloze nachten, dus we willen een optimale oplossing om ons en onze dierbaren er weer bovenop te helpen.

Wat zijn de symptomen van een droge hoest?

De volgende symptomen zijn kenmerkend voor een droge hoest:

  • Permanente impuls om te hoesten
  • Hoesten zonder dat daar slijm bij vrijkomt
  • Prikkelend, kriebelig en droog gevoel in de keel
  • De hoest klinkt droog
  • De borst voelt schoon, zonder reutelend geluid in de longen of verstopt gevoel
  • Een kriebelhoest kan ervoor zorgen dat je 's nachts wakker ligt
  • Je voelt je vaak moe als je last hebt van hoest en verkoudheid

Soms houdt de kriebelhoest een paar dagen of zelfs weken aan als laatste restje van een verkoudheid. Zoals gezegd zijn de symptomen van droge kriebelhoest anders dan die van vastzittende hoest (verstopt gevoel in de borst, moeilijk kunnen ophoesten van slijm).

Voor een zo effectief mogelijke behandeling van die lastige symptomen is het heel belangrijk dat we onderscheid maken tussen de verschillende soorten hoest. Zo kun je een juiste hoestremedie uitzoeken voor de behandeling van jouw type hoest.

Wat is de oorzaak van droge hoest?

Droge kriebelhoest is vaak het gevolg van infectie met een verkoudheidsvirus in de bovenste luchtwegen, en volgt op vastzittende hoest met slijm in een periode van verkoudheid.

Kriebelhoest kan ook worden veroorzaakt door steeds terugkerende irritatie van de luchtwegen, bijvoorbeeld door tabaksrook, stof of vervuiling.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in